"Rendelj most és biztosítsd a karácsonyi kiszállítást! Korlátozott idő maradt - -- days --:--:-- "
Hogyan válaszd ki a tökéletes kézilabda cipőt?

Hogyan válaszd ki a tökéletes kézilabda cipőt?

2022.11.01. 9 perces olvasási idő

A megfelelő kézilabda cipő elengedhetetlen a gyors átmenethez, a sikeres egyéni párharcokhoz és a modern kézilabdázás számos más aspektusához. A megfelelő cipő azonban mindenkinek mást jelent. Találd meg a tiédet!

Nem létezik univerzális és mindenki számára tökéletes kézilabda cipő. Hogyan? Minden ember különböző - különböző lábformákkal, testtartással, játékstílusokkal és játékbeli pozíciókkal, valamint preferenciákkal vagy célokkal rendelkezik. Találd meg a TÖKÉLETES kézilabda cipődet a WePlayHandball segítségével!

A minőségi kézilabda cipő legfontosabb jellemzői

Milyen tulajdonságokra figyelj a kézilabda cipő kiválasztásakor? 

Stabilitás - Gyors irányváltásokhoz vagy egyéni párbajokhoz olyan stabil cipőre van szükséged, amelyre támaszkodhatsz. Nemcsak a játék sikeressége miatt, hanem ami még fontosabb, a sérülések minimalizálása érdekében.

Tapadás - A beltéri padló trükkös lehet gyors manőverek esetén. Ezért van a kézilabda cipőknek gumiból készült, barázdált mintázatú talpa, amely optimális tapadást biztosít.

Párnázottság - A kemény talajra érkezéseket a hab párnázó elemek tompítják, enyhítve az ízületekre nehezedő nyomást. 

Légáteresztő képesség és tartósság - A cipő szilárd felépítése a légáteresztő komponensekkel párosulva gondoskodik a tartósságról a teljesítmény során, valamint az optimális légáramlásról a cipő belsejében. 

Kényelem - Mindig kényelmesen kell érezned magad a cipőben, mind séta, futás vagy ugrás közben.

A WePlayHandball-nál tudunk tanácsot adni neked hogyan találd meg a TÖKÉLETES KÉZILABDA CIPŐT! Csak válaszolj négy egyszerű kérdésre amikor cipőt választasz.

1. kérdés - Milyen a játékstílusod?

A megfelelő kézilabda cipő kiválasztásakor a játékstílusod is irányadó lehet. A WePlayHandball-nál négy egyértelmű kategóriát készítettünk a számodra:

 • Erő - Golyóálló stabilitású cipőre van szükséged a pályán? Válassz az Erő kategóriából.
 • Sebesség -  Ha minden labdáért elsőként akarsz odaérni, akkor a Sebesség kategóriája az egyértelmű választás.
 • Ugrás - Maximális felugrás szélről vagy a blokk fölött? Ez az, amit az Ugrás kategória cipői garantálnak.
 • Semleges Stílus  - Ha nem vagy biztos a stílusodban vagy szeretnél egy kicsit mindenből, akkor nézd meg a Semleges kézilabda cipőket.

Mizuno2. kérdés - Milyen pozícióban játszol?

Fix posztod van a pályán? Ez is nagyban segíthet kiválasztani a tökéletes cipőt. 

 • Szélső - A maximális sebesség, dinamika és az ellentámadásra való gyors átmenet kialakítása érdekében.
 • Átlövő és irányító - A távoli lövésekhez vagy az egy az egy elleni párharcokhoz.
 • Beálló - A test a test elleni párbajokhoz és a pálya minden milliméteréért folyó harcért, ahol a stabilitás mindennél fontosabb.
 • Kapus - Egy speciális és nagyon fontos pozíció, amelynél a remek tapadás, a stabilitás és a játéktérrel való jó kapcsolat elengedhetetlen. 

3. kérdés - Melyik a kedvenc cipőszár magasságod?

Egy másik tényező a kézilabda cipő kiválasztásakor az illeszkedés. A WePlayHandball-nál alacsony és középmagas szárú cipőket találsz. Miben különböznek?

 • Alacsony szárú cipők - Cipők kisebb, mozgékonyabb játékosoknak, akiknek csak optimális stabilitásra van szükségük, de ezzel szemben elsősorban a dinamikára összpontosítanak. A cipők könnyebbek és gyorsabbak a kisebb súlyuknak köszönhetően.
 • Középmagas szárú cipők - Cipők erősebb játékosoknak és azoknak, akiknek maximális stabilitásra van szükségük a boka területén. A szilárdabb konstrukció miatt a cipőnek nagyobb a súlya, ami alacsonyabb sebességet eredményezhet.

Kempa4. kérdés - Milyen méretre van szükséged? 

Biztonság, stabilitás és kényelem. Pontosan ezeket a tulajdonságokat befolyásolja a megfelelő méretválasztás. A cipőnek pontosan kell illeszkednie. Nem szabad, hogy bárhol is nyomjon, ugyanakkor a lábad ne csúszkáljon benne. Bevált módszer, ha megmérjük a lábfejünket a lábujj és a sarok között (cm-ben). A legpontosabb eredményt úgy érheted el, ha először egy papírra körberajzolod a lábad, majd megméred a körvonalát. Ne feledd, hogy a méretek márkánként kissé eltérnek, ezért mindig ellenőrizd a gyártó mérettáblázatán a számot.

A WePlayHandball webáruházban minden információt megtalálsz a cipő leírásában, így mindig tudni fogod, hogy mire számíthatsz.

WePlayHandball és fenntartható lábbelik

Törődünk a környezettel, mert a fedett pályán kívül a természet a mi játszóterünk. Válassz  fenntartható kézilabda cipőket, amelynek felsőrésze újrahasznosított PET-palackokból és más környezetbarát anyagokból készült. A felhasznált anyagokról és a fenntarthatóság százalékos arányáról a termékleírásban találsz konkrét információkat. Segíts velünk csökkenteni a műanyaghulladékot!Adidas

Tippek a sikeres kézilabda cipő választáshoz

 • Válassz cipőt szaküzletben - A speciális kézilabda cipők garantálják a minőséget, de mi lehet még ennél is jobb? A WePlayHandball csapata készséggel áll rendelkezésedre, hogy segítsen a választásban. A pályán töltött sikeres perceid a mi örömünk!
 • Szánj időt és teret a választásra - Akár egy üzletben, akár online választasz, szánj rá időt. Olvasd el a cipőre vonatkozó összes információt és szükség esetén kérj további tájékoztatást.
 • Engedd, hogy az igényeid változzanak - Készülj fel arra a lehetőségre, hogy a jelenlegi cipőtípusod idővel már nem lesz jó rád. Ennek oka például a lábfejedben bekövetkezett változások, sérülés, játékpozíció vagy új mozgásformák. Ne ess pánikba, ez egy normális helyzet és fejlődés. Válassz egy új cipőt, amely megfelel az új követelményeidnek. 
 • Ne habozz kapcsolatba lépni velünk - Ha most kezdesz kézilabdázni, ne habozz, vedd fel a kapcsolatot csapatunkkal. Szakembereink szívesen segítenek neked cipőt választani. Weboldalunk jobb felső sarkában találod e-mail címünket és telefonszámunkat.

Inspirálódj legnépszerűbb modelljeinkből!